Jurnaliştii din Grecia sunt în grevă la nivel naţional, refuzând să publice ştiri timp de două zile, începând de marţi, de la ora locală 05.00 (02.00 GMT), şi miercuri. Aceştia cer condiţii de muncă mai bune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Grecia nu va avea ştiri TV şi radio marţi şi miercuri, aceasta fiind cea de-a doua grevă a reporterilor în luna octombrie şi cea de-a patra într-o perioadă de două luni. Greva precedentă a durat 24 de ore.

Agenţia de presă de stat ANA-MPA şi angajaţi în presa tipărită s-au alăturat grevei, de asemenea, astfel că miercuri şi joi nu vor exista ziare în Grecia. 

Uniunea jurnaliştilor cere salvarea fondului de asigurări de sănătate, salarii mai bune şi încetarea practicii care determină reporterii să accepte locuri de muncă cu jumătate de normă, pentru care sunt plătiţi cu sume mai mici.

Reporterii din Grecia s-au confruntat cu grave probleme financiare în ultimii opt ani. Mai multe ziare şi-au încetat apariţia, iar altele au făcut disponibilizări, astfel că mulţi jurnalişti au rămas fără locuri de muncă.

Sindicatele din Grecia intră în grevă frecvent, protestând faţă de reformele care însoţesc trei pachete internaţionale de salvare, în valoare de zeci de miliarde de dolari, care din 2010 menţin ţara pe linia de plutire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.