Consiliul Judeţean Buzău a finalizat licitaţiile şi a semnat contractele pentru deszăpezirea ultimelor trei zone din judeţ, anunţând că este pregătit pentru a interveni în caz de zăpada sau polei pe toate drumurile pe care le are în administrare. În schimb, trei dintre cele 87 de Unităţi Administrativ Teritoriale de pe raza judeţului nu au încheiat niciun fel de contract şi nici nu au utilaje pentru a executa astfel de lucrări pe cont propriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit prefectului Carmen Ichim, Consiliul Judeţean a încheiat şi ultimele licitaţii pentru deszăpezire, însă există localităţi din judeţ care nu sunt pregătite pentru venirea iernii.

„La Buzău, din cele 87 de UAT, 11 nu aveau nici contracte de deszăpezire nici utilaje pentru realizarea lucrărilor în regie proprie. S-a reuşit încheierea a 8 contracte şi alte trei urmează să se încheie. La nivelul drumurilor judeţene s-a reuşit în încheierea ultimelor trei contracte pentru cele trei zone care erau neacoperite. Am verificat materialul antiderapant şi stocul de combustibil, dar vom mai face verificări şi pe data de 15 noiembrie”,a  declarat prefectul Carmen Ichim, în cadrul teleconferinţei cu ministrul Administraţiei şi Internelo.

Cele trei comune care nu au încheiat încă contracte de deszăpezire sunt Mărgăriteşti, Murgeşti şi Pardoşi, comune din zona de deal care întotdeauna au avut întârzieri în asigurarea serviciilor de deszăpezire.

În ceea ce priveşte drumurile aflate în administrarea Consiliului Judeţean acestea sunt împărţite pe şase zone pentru care există contracte de deszăpezire cu cinci societăţi din judeţul Buzău.

Astfel, societatea Liciu Con SRL are adjudect de anul trecut contractul de deszăpezire pentru Lotul Buzău Nord, pe perioada 2016-2018, pentru o valoare maximă totală de 1.439.243,50 lei, Nikost Impex SRL şi-a adjudecat anul trecut contractul pentru Zona Râmnicu Sărat pe perioada 2016 -2018, pentru 2.709.612,95, iar societatea Conferic SRL şi-a adjudecat anul trecut contractul pentru deszăpezirea Zonei Vintilă Vodă pentru perioada 2016-2018 pentru suma totală de 2.465.066,27.

În acest an, Consiliul Judeţean Buzău a desemnat prin licitaţie alte două societăţi care vor deszăpezi alte trei zone din judeţ. Este vorba despre societatea Pascon Construcţii Civile şi Industriale care se va ocupa de lucrările pe Zona Buzău Sud, pe perioada 2017-2020, pentru suma de 4.444.230,44 lei şi de societatea Mecan Construct care va deszăpezi, atât Zona Pogoanele, cât şi Zona Şeţu, pentru o sumă totală de 7.627.359,10 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.