Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat marţi, la Parlament, că nu a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis de când i-a trimis propunerile de miniştri şi a spus că va discuta astăzi cu şeful statului în contextul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), fără a avea însă programată o întâlnire separată cu acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am vorbit ieri cu domnul preşedinte. Azi o să vorbesc cu domnia sa fiind la CSAT”, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose.

Întrebat dacă are programată o întâlnire separată cu şeful statului înainte şedinţei CSAT, premierul a negat.

”Nu, n-am o întâlnire programată”, a spus el.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a primit luni după-amiază demisiile miniştrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc, precum şi propunerile cu succesorii acestora - Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe, ministru al Transporturilor şi Marius Nica, ministru delegat pentru Fodurile Europene.

La mai bine de 24 de ore de la trimiterea propunerilor de miniştri, preşedintele Klaus Iohannis nu a emis decretele de numire a acestora în funcţie, ceea ce a alimentat zvonurile că şeful statului nu ar fi de acord cu unele dintre propuneri, în special cu Paul Stănescu, propus pentru ministerul Dezvoltării Regionale.

Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, preşedintele României poate refuza o singură dată, motivat, o propunere de ministru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.