Industria, sector care reprezintă aproape un sfert din economia românească, a înregistrat în august o creştere a producţiei cu 10,3% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, susţinută de creşterile industriei extractive şi industriei prelucrătoare, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna iulie, industria a înregistrat o creştere de 7,4% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Cumulat, în primele opt luni ale acestui an, producţia industrială a urcat cu 8,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

Pe sectoare, industria prelucrătoare, cu contribuţia cea mai importantă în România, a produs în iunie cu 11,2% mai mult faţă de aceeaşi lună din 2016.

Industria extractivă a înregistrat un avans de 18,7%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,6%. 

Comparativ cu luna iulie, producţia industrială a scăzut cu 8,9%, ca serie brută, dar a crescut cu 2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Anul trecut, producţia industrială a înregistrat un avans modest, de 1,7% faţă de anul precedent, după o creştere de 2,7% în 2015.

Industria a contribuit, în 2016, cu 23,1% la formarea produsului intern brut (PIB) al României. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.