Aproximativ 5.000 de obiecte arheologice - sute de monede antice şi medievale, statuete medievale şi din perioada neolitică - au fost descoperite de poliţiştii din Caraş-Severin în urma percheziţiilor făcute în patru judeţe din vestul ţării la căutători de comori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin, în urma percheziţiilor făcute la căutători de comori din judeţele Caraş-Severin, Arad, Timiş şi Bihor, poliţiştii au găsit aproximativ 5.000 de bunuri culturale. 

”Au fost ridicate aproximativ 5.000 de bunuri culturale mobile de factură arheologică, cu posibilă provenienţă din situri arheologice (fragmente vase ceramice, obiecte de podoabă), peste 300 de monede antice şi medievale, mai multe arme şi statuete medievale, unelte şi statuete din perioada neolitică şi 18 detectoare de metale, din care 12 neautorizate”, spun poliţiştii.

Verificările  pentru a se stabili dacă bunurile fac parte din patrimoniul cultural naţional sunt continuate de specialişti Muzeului Banatului Montan.

Marţi dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au făcut 14 percheziţii în judeţele Caraş-Severin, Bihor, Timiş şi Arad, la persoane suspectate de braconaj arheologic, fiind vizată o grupare infracţională ai cărei membri sunt bănuiţi că din 2015 ar fi făcut săpături neautorizate în situri arheologice, de unde ar fi luat bunuri culturale de epocă romană şi medievale.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.