Ministrul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu, a declarat, luni, la Galaţi, că aproximativ 15.000-16.000 de persoane din domeniul cercetării beneficiază de eliminarea impozitului pe venituri, în condiţiile în care pentru un singur proiect de cercetare se poate încasa şi suma de 8.500 de euro pe lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Săptămâna trecută, după cum ştiţi, am eliminiat impozitul pe venituri la cercetare, pe proiectele de cercetare, este pentru prima dată în istorie când se face asta, deci vorbim de o creştere a veniturilor de 16%. Pe urmă, vom merge pe mărirea substanţială a plafoanelor maxime de salarizare de cercetare pe proiecte, undeva la 50 de euro pe oră, e vorba de salariul maxim. Deci instituţional am creat condiţii, toate proiectele contractate sunt onorate, toate instituţiile, inclusiv universităţile au condiţii pentru a asigura pentru oamenii aceştia nilte locuri bune. Acum trebuie să facem nişte eforturi către indivizi, către persoane", a spus ministrul Lucian Georgescu, luni, la Galaţi. 

El a afirmat că veniturile pe proiecte de cercetare pot ajunge, în cazul unui singur proiect, până la 8.500 de euro pe lună.

"Acum, veniturile pe proiecte, pe cercetare, care poate fi în institut sau în academie, pot ajunge pe un proiect până la 8.500 de euro pe lună. Asta se va întâmpla începând din această toamnă. Deci pe proiect, stimulăm competiţia, valoarea, plus valoarea, excelenţa, iar oamenii au posibilitatea să ajungă până la nivelul acesta de venit care este comparabil cu cel din vest", a mai spus ministrul.

El a precizat că măsura eliminării impozitului pe venit în cazul celor care lucrează în cercetare este prevăzută în noul Cod Fiscal şi se aplică de o săptămână, existând circa 15.000-16.000 de persoane beneficiare.

"Este vorba despre persoanele care lucrează în proiecte, cei care intră în competiţie, câştigă o finanţare printr-un proiect, sunt cam 15-16.000 de oameni care lucrează în cercetare, e vorba de cercetare, dezvoltare, inovare. Sunt oameni care lucrează pe proiecte şi beneficiază deja de o săptămâ de această prevedere, deci e vorba de o creştere de venit net de 16 la sută net, dintr-o dată", a menţionat Georgescu. 

Lucian Georgescu a fost prezent, luni, la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Galaţi.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.