Papa Francisc nu este binevenit pentru catolicii ultraconservatori din Columbia, în pofida faptului că ei se duc la slujbă, au casele pline de imagini pioase şi îl respectă pe Dumnezeu, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este un papă ”ilegitim”, afirmă ei în cor. În pofida faptului că recunosc că sunt o minoritate, ei au o influenţă politică sigură şi sunt vizibili, inclusiv printr-un post de televiziune.

Opiniile nu le trec neobservate în Columbia, o ţară cu 48 de milioane de locuitori, în mare majoritate catolică, pe care Suveranul Pontif o vizitează începând de miercuri şi până duminică, cu scopul de a-şi exprima susţinerea faţă de pacea şi reconcilierea acestei ţări devastate de peste o jumătate de secol de conflict armat.

”Aşa cum spun diplomaţii, vizita este «non grata». De ce? Pentru că este un fals papă, un fals profet al lui Dumnezeu. Probabil că în loc să aducă binecuvântare ţării, va aduce blesteme”, a declarat pentru AFP fostul candidat la preşedinţie José Galat.

Acest bărbat chel, care poartă ochelari cu lentile groase şi crede că Papa argentinian intră în coliziune cu Evanghelia şi autoritatea lui Christos, este figura acestui integrism, care se exprimă pe postul internaţional Teleamiga.

José Galat, în vârstă de 89 de ani, prezintă pe acest post un program săptămânal de o oră şi jumătate, care atrage aproximativ 400.000 de telespectatori şi în cursul căruia pune în discuţie declaraţiile lui Francisc.

FĂRĂ CONCESII

”Ultraşii” nu-l numesc Sfântul Părinte, Suveranul Pontif şi nici Papa. Pentru ei, el este doar Bergoglio, falsul profet care, potrivit Bibiliei, îşi dă puterile Satanei.

Ei afirmă că alegerea sa ca şef al Bisericii catolice este fructul unei manipulări mafiote şi reformiste. Ei îl cataloghează drept populist, francmason, marxist sau illuminati. Aceste acuzaţii sunt respinse toate de Vatican.

Conferinţa episcopală a Columbiei a publicat un comunicat, la sfârşitul lui iulie, în care-i reproşează lui José Galat că ”răneşte grav comuniunea Bisericii” şi incită la schismă.

În fiecare luni şi sâmbătă, zeci de credincioşi de toate vârstele se reunesc în nord-vestul Bogotei, la sediul Corporaţiei Betleem Casa Frăţească, fondată în urmă cu 24 de ani.

În această vilă cu două etaje şi o faţadă albă, zidurile sunt împodobite cu portrete şi fotografii ale lui Ioan Paul al II-lea, Paul al VI-lea şi a Fecioarei Maria. În bibliotecă există cărţi ca ”Domnia antihristului” sau ”Profeţie incredibilă: astăzi şi ceea ce va să vină”.

Benedict al XVI-lea, care s-a retras în 2013, este, în opinia lor Papa legitim. Despre Jorge Mario Bergoglio spun orice şi denunţă prezenţa unor mesaje subliminale sau simboluri masonice în ţinuta papală.

Într-o reculegere tăcută, ei ascultă îl ascultă pe Rafael Arango, preşedintele corporaţiei care, cu spatele la crucifix, se aşează la o masă rectangulară pentru a-şi transmite mesajul.

”POPULIST AL CREDINŢEI”

Francisc beneficiază de o ”popularitate impresionantă pentru că este ceea ce vor oamenii să audă: că păcatul nu este păcat, că toată lumea poate fi în comuniune”, spune el.

Iniţial, acest avocat în vârstă de 78 de ani, care a fost ateu, urmărea mesajele Papei. Însă a fost dezamăgit şi consideră că acesta provine dintr-un curent reformist al Bisericii care se îndepărtează de dogma creştină.

”Un papă nu poate să treacă peste cuvântul lui Dumnezeu, nici să-l modifice, nici să-l reformeze. Doar Biserica este inamovibilă şi eternă”, spune el.

În opinia ultraconservatorilor, faptele şi vorbele lui Francisc alterează credinţa. Ei nu-l iartă pentru faptul că contrazice Biblia spunând că toată lumea poate să fie salvată, negând existenţa iadului, dovedindu-se susţinătorul acordării unui spaţiu mai mare femeilor în Biserică, apropiindu-se de cei divorţaţi şi de homosexuali.

”Este un populist al credinţei. El vrea să mulţumească pe toată lumea”, denunţă, la rândul său, José Galat.

Aceşti integrişti nu au însă intenţia să saboteze vizita Papei Francisc. Ei o vor ignora pur şi simplu.

Francisc ”crede că este mai important să se potolească foamea fizică decât să se livreze cuvântul lui Dumnezeu”, îşi exprimă nemulţumirea unul dintre aceşti credincioşi, Guillermo Rodriguez, în vârstă de 36 de ani, care nu va asista la vreunul dintre evenimentele prevăzute în cursul vizitei Papei.

Şeful corporaţiei va face la fel. ”Eu nu pot să mă duc împotriva conştiinţei mele şi nici împotriva Bibliei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.