Statul Islamic a revendicat atentatul soldat cu 13 morţi şi aproximativ 100 de răniţi joi, după ce o camionetă a intrat în mulţime în centrul turistic al Barcelonei, în Spania, iar doi suspecţi au fost arestaţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MAE român a anunţat că un român a fost rănit în acest atac.

Potrivit ministrului belgian de Externe Didier Reynders, o belgiană se află între persoanele ucise.

Atacul a vizat Las Ramblas, artera din Barcelona cea mai frecventată de turişti. O camionetă a intrat în mulţime la sfârşitul după-amiezii.

”Am văzut patru sau cinci persoane pe jos şi oameni încercând să le reanime. Era mult sânge”, a povestit pentru AFP Lily Sution, o turistă olandeză.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul într-un comunicat difuzat de agenţia sa de propagandă Amaq, potrivit centrului american pentru supravegherea site-urilor jihadiste SITE.

”Operaţiunea a fost efectuată ca răspuns la îndemnurile de a ţinti statele coaliţiei” internaţionale antijihadiste care operează în Siria şi în Irak, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.