Liderul SPD, Martin Schulz, a declarat marţi după-amiază că doreşte să rămână la conducerea social-democraţilor, chiar dacă va pierde alegerile generale din septembrie în faţa creştin-democraţilor Angelei Merkel, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Desigur că voi încerca să obţin realegerea mea la următorul congres al partidului”, a declarat fostul preşedinte al Parlamentului European, care s-a reîntors în politica germană cu speranţa că va pune capăt celor trei mandate consecutive ale cancelarului Merkel.

Aceste comentarii sugerează o resemnare a lui Schulz cu o posibilă înfrângere în alegerile generale de pe 24 septembrie din Germania, având în vedere că creştin-democraţii menţin un avans de 12-18 puncte în faţa SPD.

”SPD se poate folosi de un ritm cu mandate mai lungi ale liderilor”, a completat Martin Schulz, care a fost ales cu 100% din voturi la ultimul congres al social-democraţilor din martie 2017.

La scurt timp după nominalizarea sa în poziţia de preşedinte al formaţiunii, SPD a crescut cu 10 puncte în sondaje, dar a pierdut în ultimele luni poziţia în faţa conservatorilor Angelei Merkel.

Sondajele indică o victorie uşoară pentru Angela Merkel, care a reuşit să-şi revină în ciuda prăbuşirii popularităţii după criza migratorie din 2015, atunci când a deschis graniţele ţării în faţa valului migratoriu din ţările Orientului Mijlociu, precum şi din Afganistan şi Pakistan.

Schulz a avertizat, în schimb, cu privire la repetarea crizei migratorii din urmă cu doi ani, după ce peste 93.000 de migranţi originari din ţările sub-sahariene şi din Bangladesh au ajuns de la începutul anului pe coastele Italiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.