Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că totate autorităţile de management au fost acreditate, că au fost aprobate deja solicitări de rambursare de 172 de milioane de euro şi că, în momentul de faţă, sunt contracte în sumă de 4,3 miliarde de euro cărora le asigură plata.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În momentul de faţă toate autorităţile de management sunt acreditate. Suntem în linie cu Comisia Europeană. Am dat drumul deja la solicitări de rambursare de 172 de milioane de euro. Avem o depăşire în ceea ce priveşte cererile de rambursare faţă de prognozat cu 60% pe luna iulie şi vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în finalizarea acreditării autorităţilor de management. A fost o muncă desfăşurată în permanenţă şi într-un ritm alert. Vreau să fac un apel cu această ocazie către toţi beneficiarii de a transmite cereri de plată astfel încât să le asigurăm decontarea în maximum 10 zile de la primirea acestora şi, de asemenea, să depună în continuare proiecte. În momentul de faţă avem contracte în sumă de 4,3 miliarde de euro cărora le asigurăm plata în permanenţă”, a declarat Rovana Plumb.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.