O persoană a murit, iar alte 16 au fost rănite, între care trei sunt în stare gravă, duminică seară, într-un camping din localitatea Bulz din Bihor, în urma unei furtuni puternice, cu grindină, potrivit secretarului de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 01:05 - Bihor: Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat. 16 persoane au ajuns la spital, trei în stare gravă

Planul roşu de intervenţie în judeţul Bihor a fost dezactivat, iar autorităţile au încetat căutările în campingul din Bulz. Bilanţul incidentului arată că sunt 17 victime - un mort şi 16 răniţi, între care trei în stare gravă, dar există şi persoane care au plecat cu autoturismele personale către unităţi medicale.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), autorităţile din Bihor au dezactivat planul roşu de intervenţie şi au încheiat căutările în campingul din localitatea Bul. 

În acest moment, se fac cercetări pentru a stabili toate împrejurările în care s-a produs incidentul şi dacă acesta putea fi prevenit. 

Potrivit ultimelor informaţii, trei persoane sunt rănite grav, între care una foarte grav, dar medicii nu au precizat deocamdată exact starea sa. Alte 13 persoane, între care un copil, au fost rănite uşor. 

De asemenea, autorităţile locale au anunţat că numărul victimelor este posibil să crească, întrucât mai multe persoane au plecat cu maşinile către unităţi medicale din judeţul Bihor. 

UPDATE 00:10 -  IGSU: 14 victime în urma furtunii din Bihor, un mort şi 13 răniţi. Raed Arafat anunţă că nu se aşteaptă să mai fie găsite alte victime

Inspectoratul Gereral pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, duminică seară, că 14 victime s-au înregistrat în total în urma furtunii din localitatea Bulz, judeţul Bihor, fiind vorba despre un mort şi 13 răniţi. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că nu se aşteaptă să mai fie alte victime, însă echipele de căutare trebuie să verifice întreaga zonă foarte bine, înnainte ca operaţiiunea să fie declarată închisă.

Reprezentanţii IGSU au anunţat, duminică seară, că în urma evenimentului de la Bulz, până la acest moment, sunt 14 victime, dintre care una decedată şi 13 rănite.

Zece persoane sunt transportate la Unitatea Primiri Urgenţe Oradea, iar trei la Huedin

”La faţa locului s-au constiutit echipe de pompieri care verifică zona pentru a se asigura că nu sunt şi alte persoane care să necesite ajutor”, au precizat reprezentanţii IGSU.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că nu se aşteaptă să mai fie alte persoane rănite, întrucât nu au fost declarate persoane dispărute, dar pompierii treuie să caute foarte bine în întreaga zonă înainte de a declarat închisă operaţiunea.

UPDATE 23:35 - O persoană a murit şi şapte au fost rănite în campingul din Bihor

O persoană şi-a pierdut viaţa şi şapte au fost rănite, între care două grav, în campingul din localitatea Bulz din Bihor, în urma unei furtuni puternice, cu grindină. Mai multe echipaje de pompieri, poliţişti şi medici sunt la faţa locului şi efectuează căutări pentru a găsi toate persoanele rănite.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor, Camelia Roşca, a declarat, pentru News.ro, că în urma furtunii înregistrate în campingul din localitatea Bulz o persoană a decedat şi şapte sunt rănite, între care două grav.

”Până în acest moment sunt opt victime. Echipele sunt în continuare la faţa locului şi efectuează căutări pentru a descoperi toate persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale. Deocamdată, nu se cunoaşte numărul persoanelor care se aflau în camping în momentul în care s-a declanşat furtuna”, a declatat Camelia Roşca.

Potrivit acesteia, cele şapte persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean din Oradea.

La faţa locului sunt echipe ale ISU Bihor, echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, poliţişti şi jandarmi, iar echipejele care ar fi trebuit să vină de la Cluj au fost întoarse din drum.

În continuare situaţia este în dinamică şi pot apărea modificări. .



O persoană a murit, mai multe sunt rănite în urma unei furtuni puternice

Arafat a precizat că în timpul furtunii mai mulţi copaci s-au prăbuşit şi, de asemenea, a căzut grindină, rănind mai multe persoane.

Secretarul de stat a mai spus că până acum a fost confirmat decesul unei persoane. El a precizat că are informaţii că o furtună păuternică a afectat un alt camping dintr-o localitate învecinată. Autorităţile au declanşat planul roşu, a adăugat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor, Camelia Roşca, a declarat, pentru News.ro, că, în urma fenomenelor periculoase înregistrate duminică seară, într-un camping din localitatea Bulz mai multe persoane au fost rănite de grindină. 

”Un copac a căzut peste un autoturism. O persoană a decedat şi alte două sunt încarcerate”, a precizat Camelia Roşca.

Potrivit acesteia, la locul intervenţiei au fost dislocate trei ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple şi trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. De asemenea, au fost trimise în sprijin trei ambulanţe SMURD din cadrul ISU Cluj.

În acest moment, mai multe persoane sunt evaluate medical de către echipajele ajunse la faţa locului, misiunea fiind în dinamică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.