Primăria Capitalei, prin ARCUB, alocă 135.000 de lei pentru proiecte comunitare iniţiate de cetăţeni, în cadrul programului de microgranturi pentru proiectele comunitare 2017, ideile de proiecte putând fi înscrise începând de miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul de microgranturi pentru proiecte comunitare se află la a doua ediţie şi vizează oferirea unei sume de bani unor grupuri de cetăţeni „implicaţi în viaţa comunităţii”, iniţiatori de proiecte pentru comunitate.

Astfel, se pot înscrie grupuri informale formate din minimum trei persoane, care nu sunt constituite juridic, fiecare grup putând depune maxim trei proiecte, dintre care unul singur poate fi selectat pentru finanţare.

Suma totală alocată este de 135.000 de lei, care va fi împărţită unui număr maxim de 15 proiecte, fiecare proiect selectat primind maxim 9.000 de lei.

„Proiectele selectate vor fi implementate sub directa coordonare a aplicanţilor, iar bugetul proiectului va fi transferat în trei tranşe: 35% avans (înainte de începerea perioadei de implementare), 35% (în funcţie de ritmul de implementare) şi 30% (după finalizarea proiectului)”, explică municipalitatea.

Pot fi depuse proiecte care vizează activităţi culturale şi comunitare care să includă priorităţile cartierului şi diverse practici culturale, să crească accesul la spaţiile publice, să reducă barierele şi birocraţia, proiecte care cuprind ateliere, expoziţii, proiecţii de film, cursuri, prezentări, activităţi sportive, închiderea străzilor în weekend pentru diverse activităţi comunitare precum competiţii sportive, spune Primăria Capitalei, precizând că sunt încurajate în special ideile care vizează cartierele periferice şi implică grupuri dezavantajate sau cu risc de marginalizare.

Înscrierea proiectelor începe miercuri, urmând să se încheie în 1 august. Selecţia ideilor se va face în perioada 2-15 august, iar anunţarea proiectelor selectate se va face în 16 august, urmând ca în perioada 16-20 august să fie depuse contestaţiile. Confirmarea proiectelor selectate se va face în 21 august.

În perioada 22 august – 3 septembrie vor fi şase ateliere de lucru, iar depunerea proiectelor finala se va face în 10 septembrie, urmând depunerea contestaţiilor, apoi semnarea contractelor între 25 şi 29 septembrie.

Perioada de implementare a proiectelor se va face între 30 septembrie şi 1 decembrie, iar rambursarea se va face până la data de 15 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.