Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), care reuneşte 45 de organizaţii sau membri asociaţi din mediul de afaceri, a reacţionat joi seară la măsurile cuprinse în noul program de guvernare, considerând că astfel de propuneri slăbesc încrederea în clasa politică şi în executiv şi ar putea avea ca efect diminuarea drastică a volumului investiţiilor private, româneşti şi străine, şi deteriorarea indicatorilor de dezvoltare economică şi socială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii coaliţiei sunt nemulţumiţi că astfel de măsuri au fost propuse fără nicio consultare a mediului de afaceri şi critică modul în care au fost comunicate.

"Măsurile propuse au un impact major asupra economiei româneşti şi nu pot fi luate fără consultare publică şi analiză de impact al aplicării lor. Faptul că, în procesul de comunicare (a se vedea, spre exemplu, "desfiinţarea pilonului II de pensii"), decidenţii responsabili se contrazic asupra oportunităţii lor are drept consecinţă creşterea neîncrederii asupra modului cum au fost fundamentate aceste măsuri", arată comunicatul coaliţiei.

Oamenii de afaceri din cadrul CDR consideră că astfel de măsuri au efecte economice profunde şi vor provoca transformări de structură în economia românească, cu efecte precum inhibarea unor tipuri de activităţi care susţin creşterea economică a României în prezent.

"Având în vedere stadiul dezvoltării întreprinderilor româneşti, propunerile de modificare a sistemului de impozitare sunt de natură a afecta investiţii de amploare şi de a compromite ciclul pozitiv de creştere în care se afla economia românească", menţionează comunicatul.

Membrii coaliţiei se declară oricând disponibili pentru dialog în legătură cu măsurile propuse, care pot avea efecte grave asupra economiei.

"CDR apreciază că lansarea unor astfel de propuneri slăbeşte încrederea în clasa politică şi în executiv, creşte semnificativ nivelul de risc, concretizând-se în diminuarea drastică a volumului investiţiilor private, româneşti şi străine, cu deteriorarea corespunzătoare a indicatorilor de dezvoltare economică şi socială, materializându-se, în ultimă instanţă, în nivelul de trai al cetăţenilor acestei ţări", arată oamenii de afaceri din cadrul CDR.

Coaliţia aşteaptă ca Guvernul să-şi precizeze în mod clar poziţia cu privire la modificarea programului de guvernare şi la planurile sale fiscale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.