Examenul de bacalaureat se desfăşoară în condiţii normale în toate unităţile de învăţământ din Capitală, inclusiv în liceele din sectorul 6, unde filiala locală a FSLI a anunţat grevă pe termen nelimitat începând de luni, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Maria Ştefania Manea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fac precizarea că noi (ISMB- n.r.) nu am fost anunţaţi cu privire la organizarea unei  greve generale. Cei de la FSLI din Sectorul 6 au trimis o notă membrilor lor prin care îi anunţă că începând din 12 iunie intră în grevă pe perioadă nedeterminată. În aceste condiţii, ei merg la clase, dar nu ţin ore', a explicat purtătorul de cuvânt al ISMB.

Totuşi, profesorii implicaţi în examenul naţional de bacalaureat îşi desfăşoară activitatea normal, adică participă la probele care au loc în aceste zile, a mai spus Manea. 

Reprezentanţii filialei Sector 6 a FSLI anunţaseră că aproximativ 1.000 de profesorii de la şcolile din Sectorul 6 al Capitalei, membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, intră în grevă, luni, nemulţumiţi de Legea salarizării.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au anunţat, luni, că nu sunt întrunite condiţiile pentru declanşarea grevei generale, spunând însă că aceasta nu înseamnă că salariaţii din învăţământ sunt mulţumiţi de Legea salarizării. "Nemulţumirea este profundă", spune conducerea FSLI, precizând că protestele pot fi reluate după începerea anului şcolar 2017-2018.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.