Un ceas de mână bărbătesc Patek Philippe, având carcasă de tip square din aur alb şi roz, va fi scos la vânzare în Licitaţia de Bijuterii de Epocă de la Artmark, care este organizată pe 22 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bijuteria elveţiană datează de la 1920 şi a fost evaluată între 9.000 şi 14.000 de euro. 

Cadranul este din argint cu cifre arabe şi secundar la ora 6. Mecanismul este cu armare manuală, cureaua din piele de şarpe, iar catarama originală din aur alb de 18 k.

Un alt lot care a fost estimat între 8.000 şi 10.000 de euro este un colier Art Deco din platină, ornat cu diamante, de la 1920.

Colier Art Deco din platină, ornat cu diamante, de la 1920
Colier Art Deco din platină, ornat cu diamante, de la 1920

Caracteristicile bijuteriei: platină, 1 diamant old mine cut cca. 2,8 ct., culoare O-P, claritate VS2, 24 diamante old mine cut cca. 2,5 ct., culoare L-P, claritate VS-I1 şi 4 diamante rose cut cca. 0,02 ct., culoare J-K, claritate SI, pandantiv: h=5,5 cm; lanţ: l=41 cm, 8,51 g. 

Un impresionant ceas de buzunar, cu repetiţie, din aur, cu 3 capace şi mecanism chronograph repetition cu armare manuală este estimat între 4.000 şi 5.000 de euro. Ceasul de la 1930 are cadran de culoare albă cu cifre arabe şi secundar la ora 6. Seria carcasei este 101667.

Licitaţia de Bijuterii de Epocă prezintă o gamă variată de inele cu diamante, coliere, pandantive, broşe şi brăţări cu pietre preţioase realizate în stil Biedermeier, Art Deco, Art Nouveau, Jugendstil.

Peste 250 de bijuterii excepţionale cu patină şi poveşti pe măsură vor fi la dispoziţia colecţionarilor: o serie de ceasuri de colecţie, de mână sau de buzunar, din metale şi pietre preţioase, aparţinând unor mărci celebre precum: Breguet, Patek Phillipe, Ebel, Movado, Chopard, Vacheron Constantin, Rolex.

Licitaţia va începe la ora 20.30, la Palatul Cesianu-Racoviţă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.