Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi va depune un proiect de lege prin care transportul şcolar să fie realizat doar cu autobuze sau microbuze dotate cu centuri de siguranţă, afirmând că vidul legislativ actual pune în pericol viaţa copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Voi depune o iniţiativă legislativă prin care transportul public şcolar să fie realizat doar cu autocare sau microbuze care au centuri de siguranţă sau sisteme de siguranţă.  La ora actuală, legea are lacune care pot conduce la victime în rândul copiilor, în cazul unui accident”, a precizat deputatul liberal.

Raeţchi a explicat că problema i-a fost semnalată de părinţi îngrijoraţi din acest motiv.

”Atunci când un copil merge cu clasa la o piesă de teatru sau într-o excursie de o zi, organizată de grădiniţă sau de şcoală, autocarele sau microbuzele puse la dispoziţie de firma de transport nu au centuri sau sisteme de siguranţă potrivite pentru copii sau stau trei pe două scaune. Legea nu obligă firmele de transport să se ocupe de acest aspect, esenţial pentru siguranţa copiilor. În cazul unui accident rutier, viaţa acestora poate fi pusă în pericol şi de aceea este esenţial să remediem în cel mai scurt timp această deficienţă legislativă”, a arătat liberalul.

Raeţchi menţionat că proiectul de lege va prevede şi sancţiuni pentru a se asigura că firmele de transport care pun la dispoziţia grădiniţelor şi şcolilor autobuze şi microbuze, înţeleg că aceasta este o chestiune care trebuie tratată cu maximă seriozitate.

”Amenzi, în primă instanţă şi apoi, dacă legea nu este respectată: anularea licenţei de transport. Nu ne jucăm cu viaţa copiilor şi părinţii trebuie să aibă liniştea că atunci când îşi lasă copiii într-o excursie şcolară, aceştia se află în siguranţă”, a susţinut deputatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.