Peste cinci mii de intervenţii au avut pompierii şi echipajele SMURD în minivacanţa de Rusalii, fiind salvate 75 de persoane dintr-un număr total de 240 de incendii. De asemenea, au fost făcute controale pe durata cărora s-a constatat că 27 de unităţi turistice funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu, fiind date amenzi în valoare de peste 53.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de către reprezentanţii Inspectoratului Gernal pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în perioada 1 - 5 iunie, peste 3.500 de pompieri au acţionat zilnic în întreaga ţară.

La nivel naţional, au fost desfăşurate 5.034 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 240 misiuni de stingere a incendiilor, 4.310 cazuri SMURD, precum şi la 484 acţiuni pentru protecţia comunităţilor.

De asemenea, în cele cinci zile, 4.306 persoane au fost asistate de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă, iar alte 75 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieţii.

În această minivacanţă, inspectorii de prevenire au desfăşurat 138 de verificări pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă la unităţi turistice şi operatori economici din diverse domenii de activitate, iar din totalul acestora personalul specializat a identificat 27 de obiective care funcţionau fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Pentru neregulile identificate în teren au fost aplicate 323 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 53.000 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.