Prinţul Charles este aşteptat, sâmbătă, în oraşul Teiuş din judeţul Alba, unde ar urma să viziteze o biserică greco-catolică monument istoric, ce datează din secolul al VI-lea şi care a fost construită de strămoşii familiei Raţiu şi cei ai reginei Elisabeta a II-a.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul oraşului Teiuş, Mirel Hălălai, a declarat, marţi, pentru News.ro, că există informaţii, care însă n-au fost confirmate oficial, că prinţul Charles ar urma să viziteze, sâmbătă, oraşul în cadrul unei deplasări private.

Hălălai a spus că prinţul ar urma să viziteze o biserică greco-catolică monument istoric.

”Se spune că va veni la Teiuş şi că va vizita biserica greco-catolică. Va fi o vizită exclusiv privată. Confirmarea oficială o vom avea în zilele următoare”, a mai spus Mirel Hălălai.

Biserica greco-catolică din Teiuş datează din secolul al XVI-lea fiind construită de strămoşii familiei Raţiu şi stră-străbunicii reginei Elisabeta a II-a. Lăcaşul de cult are hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului şi este declarat monument istoric, fiind construită din piatră.

Prinţul de Wales se află în aceste zile în România, iar luni a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj, în semn de recunoaştere pentru contribuţia sa la valorificarea patrimoniului cultural românesc, dar şi a întăririi relaţiilor dintre România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Întrebat de ce vine atât de des în România şi ce face ca acest loc să fie atât de special, prinţul Charles a răspuns: "Voi, prietenii mei români, patrimoniul vostru cultural şi natural, tradiţiile voastre, dar şi capacitatea voastră de inovare şi schimbare". În cadrul discursului, prinţul Charles a vorbit şi în limba română.

Marţi, prinţul Charles se află pe Valea Zălanului, în judeţul Covasna, unde merge de fiecare dată când vine în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.