Poliţiştii de frontieră au făcut 11 percheziţii în judeţul Maramureş pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări de provenienţă ucraineană. În urma descinderilor, au fost confiscate peste 15.000 de pachete de ţigări, bani, 33 de telefoane mobile şi cartele pentru reţeaua din Ucraina, dar şi un BMW.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, marţi, au fost făcute 11 percheziţii domiciliare în diferite localităţi din judeţul Maramureş în cadrul unui dosar având ca obiectiv destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în contrabandă cu ţigări din Ucraina.

Monitorizarea reţelei formate din mai multe persoane, cetăţeni romani şi ucraineni, a început în anul 2015.

"Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având roluri precise în derularea activităţilor infracţionale, în ceea ce priveşte trecerea ţigărilor peste frontieră, transportul şi depozitarea acestora în diferite locaţii şi comercializarea lor către diferiţi clienţi. În urma monitorizării activităţii infracţionale, a rezultat faptul că membrii grupării au introdus ilegal în tară, prin zona de responsabilitate a I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, mai multe cantităţi de ţigări de provenienţă ucraineană, din care peste 18.800 pachete de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră în urma unor acţiuni punctuale”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, marţi, poliţiştii de frontieră împreună cu ofiţeri din cadrul D.G.A. - S.J.A. Maramureş, sprijiniţi de lucrători din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Maramureş, au descins la 11 adrese aparţinând membrilor grupării, pe raza localităţilor de frontieră Sighetu Marmaţiei, Tisa şi Lunca la Tisa, din judeţul Maramureş.

De asemenea, a fost executată şi o percheziţie asupra unui autoturism în care au fost observate mai multe baxuri cu ţigări.

În urma acţiunii au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării peste 15.712 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 143.000 lei, peste 57.000 de lei şi 8.900 euro, 33 de telefoane mobile şi 28 de cartele de telefonie mobilă pentru reţele ucrainene şi un autoturism marca BMW folosit la transportul ţigărilor de contrabandă.

În cadrul acţiunii, poliţiştii de frontieră au pus în executare 11 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse pentru audieri.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă, dar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, iar la final procurorii vor decide măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.