Fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc a afirmat joi, la Parlament, că nu a primit niciodată informaţii despre arhiva SIPA sau potrivit cărora cineva ar fi copiat documente, având o singură discuţie „de principiu” cu fostul preşedinte Traian Băsescu pe acest subiect, care nu s-a concretizat în vreun fel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu am primit niciodată, eu direct, informaţii despre arhiva SIPA că cineva ar fi copiat documente, ar fi folosit în vreun fel documente din SIPA”, a afirmat preşedintele Comisiei juridice a Senatului.

Fostul ministru al Justiţiei a mai spus că a avut o singură discuţie cu fostul preşedinte Traian Băsescu despre arhiva SIPA.

„Am avut o singură discuţie cu preşedintele Băsescu despre a discuta în CSAT despre ce facem cu arhiva – o păstrăm în continuare la ANP, o ducem la Arhivele Naţionale? Au fost de-a lungul timpului discuţii – de aceea s-a şi desfiinţat SIPA – că nu şi-au făcut treaba prevăzută de lege, că au fost folosite anumite informaţii”, a subliniat senatorul PSD.

Întrebat de ce nu s-a concretizat nimic în urma discuţiei cu Traian Băsescu, Robert Cazanciuc a spus că au discutat doar „de principiu”. „A fost discuţie de principiu, nu am mai apucat să şi punem pe ordinea de zi a CSAT această chestiune”, a conchis fostul ministru al Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.