Localnicii din comuna Plopana, judeţul Bacău, au primit, duminică, apă minerală îmbuteliată de la autorităţile locale, după ce fântânile din zonă au fost colmatate din cauza inundaţiilor. Măsura a fost luată în urma vizitei în teren a conducerii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile locale din Plopana au oferit populaţiei din mai multe sate ale comunei afectate în urma inundaţiilor din cursul serii şi a nopţii de sâmbătă apă minerală îmbuteliată pentru a putea trece peste situaţia creată de viituri. Locuitorii din zonă au rămas fără apă potabilă din cauza colmatării fântânilor, majoritatea din satul Plopana, unde aluviunile au fost transportate de torenţi în puţuri.

Transportul apei minerale îmbuteliate a fost asigurat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău cu ajutorul unui camion cu care baxurile cu sticle au fost aduse de la zeci de kilometri, de la un depozit din comuna Sascut.

”Apa minerală a fost achiziţionată de Consiliul Local Plopana, iar noi ne-am ocupat doar de transport. Măsura a fost luată în urma vizitei în teren desfăşurată de conducerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, inclusiv a reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, care au constatat că apa din fântâni nu mai este potabilă”, a declarat, duminică, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Patru persoane, din care doi copii, au fost evacuaţi în urma inundaţiilor care le-au afectat locuinţa din satul Plopana, aceştia fiind mutaţi la rude şi vecini. În total, 30 de gospodării din satele Plopana, Strămitoasa şi Rusenii de Sus, toate aflate de-a lungul drumului naţional DN 2 F Bacău - Vaslui, au fost afectate de inundaţii.

În localitatea Străminoasa, din aceeaşi comună, la 20 de locuinţe nu se poate ajunge din cauza unui pod distrus de viitură. Reprezentanţii ISU Bacău susţin însă că persoanele care locuiesc în zonă nu sunt izolate, în condiţiile în care în acel cartier de case se poate ajunge pe o rută ocolitoare prin judeţul Vaslui.

De asemenea, un pod de pe drumul naţional DN 2F, din aceeaşi localitate, a fost afectat de inundaţii, angajaţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere lucrând pentru refacerea obiectivului în vederea reluării traficului între judeţele Vaslui şi Bacău, închis circulaţiei rutiere încă din cursul nopţii de sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.