Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, care este şi candidat pentru preşedinţia partidului, a criticat sâmbătă, în cadrul congresului formaţiunii, lipsa de curaj a actualului leadership de a lua poziţie faţă de iniţiativa Coaliţiei pentru familie de a revizui Constituţia şi, de asemenea, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de refuzul primirii lui Dacian Cioloş în USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ştiţi ce lipseşte leadership-ului nostru de azi? Curajul să ne asumăm în faţa ipocriziei numită referendum pentru familie şi să spunem: 40.000 de copii sunt abandonaţi în familiile pe care le numim tradiţionale. Ne batem femeia ca pe covoare pe uscător în satele patriei noastre. Rata divorţului este în creştere. USR trebuia să spună NU. Nu pentru că suntem unii progresişti şi unii conservatori, ci pentru că noi ne-am asumat să reformăm ţara şi nu putem să tragem linie. Sunt taţi în această ţară care vin acasă beţi şi caută râcă. Eu am cunoscut râca. Eu am intrat în USR ca voi să nu vorbiţi despre minorităţi pe care trebuie să le opresăm sau să le ignorăm, ci să protejăm victimele”, a declarat Emanuel Ungureanu de la tribuna congresului USR.

Deputatul clujean a criticat faptul că Dacian Cioloş nu a fost primit în USR, motiv pentru care, a explicat el, de USR s-a lipit nemeritata etichetă de partid nehotărât şi un partid care se victimizează.

”Acest popor este victima unor hoţi teribili, care ne-au jefuit ţara. Care este răspunsul nostru pentru ei? Este o iluzie că noi ca un partid de buzunar o să facem ceva fără să găsim energiile care sunt acuma în Platforma 100. Nu într-un om, nu cred în mesianism, nu cred în Dacian Cioloş. Sunt atâţia ”Dacian Cioloş” pe care noi ar trebui să-i lăsăm să intre la noi în partid şi să avem această capacitate şi maturitate să lăsăm locul, pentru că altfel suntem ca alţii (…) Vreau ca USR să fie un partid de partea celor care sunt slabi, de partea celor care sunt neîndreptăţiţi de stat, de partea celor care sunt opresaţi de o mulţime care, de multe ori, este manipulată şi are semne foarte clare de ipocrizie. Trebuie să educăm acest popor fiind altfel”, a mai spus Ungureanu. 

Uniunea Salvaţi România îşi alege, sâmbătă, noua conducere centrală a partidului, după ce vineri şi-a votat statutul în urma unor dezbateri care au durat 12 ore.

Pentru cea mai înaltă funcţie în partid candidează actualul preşedinte Nicuşor Dan, cotat cu cele mai mari şanse, alături de alţi trei membri ai formaţiunii: deputatul de Cluj Emanuel Ungureanu, consilierul parlamentar Şerban Marinescu şi Cornelia-Florina Gherman, membră USR Sector 6.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.