Poliţiştii locali din Buzău vor ataca în instanţă noua organigramă a instituţiei, adoptată, joi, de Consiliul Local Municipal Buzău, care prevede că 300 de poliţişti locali îşi vor pierde locurile de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform liderului de sindicat al poliţiştilor locali buzoieni, Vasile Ene, poliţiştii vor solicita instanţei ca toate cheltuielile de judecată să  nu mai fie suportate din bugetul municipalităţii, ci din buzunarele aleşilor care au votat pentru aprobarea noii organigrame.

"O să cerem în instanţă ca toate cheltuielile de judecată şi toate procesele pe care le vom acţiona să fie ale celor care au votat organigrama, să nu mai plătească buzoienii din banii proprii, ci aceste persoane care gândesc numai politic”, a declarat Vasile Ene, lider de sindicat al poliţiştilor locali din municipiul Buzău.

De asemenea, sursa citată a declarat că poliţiştii concediaţi se vor plânge ministrului pentru dialog social, dar şi că au făcut plângere la DNA pe numele primarului şi al şefului Serviciului Resurse Umane din Primăria Buzău pentru abuz în serviciu.

"Săptămâna viitoare, împreună cu doamna prefect, mergem în audienţă la ministrul de Dialog Social. Totodată, vă spun că astăzi (nr - joi) am depus plângere penală la DNA împotriva primarului Constantin Toma şi a doamnei Georgeta Cristea, şefa de la personal pentru abuz în serviciu”, a declarant Vasile Ene.

În toamna anului 2016, Consiliul Local Buzău a aprobat o organigramă a Primăriei prin care 323 de poliţişti locali, angajaţi peste limita maximă admisă conform unui raport al Curţii de Conturi, îşi pierdeau locul de muncă. Poliţiştii au atacat în instanţă hotărârea de Consiliu Local, iar Tribunalul Buzău le-a dat câştig de cauză, suspendând organigrama Primăriei. Totodată, instanţa a decis reîncadrarea celor 323 de poliţişti locali, chiar dacă în locul lor au fost angajate prin contract firme private de pază pentru unităţile de învăţământ

Între timp, municipalitatea a decis transformarea Poliţiei Locale Buzău din compartiment al Primăriei în instituţie de sine stătătoare, cu personalitate juridică, fiind solicitată o nouă organigramă de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici atât pentru Poliţia Locală, cât şi pentru Primăria Buzău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.