Aproximativ 200 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare supraaglomerată din vestul Indoneziei, au anunţat autorităţile, precizând că 80 dintre ei au fost prinşi între timp, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri dimineaţă, o zi de mare rugăciune în arhipelagul cu populaţie majoritar musulmană, gardienii au descuiat celulele pentru a le permite deţinuţilor să participe.

Însă aceştia s-au îndreptat împreună către intrarea principală a închisorii din Pekanburu, un oraş aflat pe insula Sumatra. Ei au încercat să forţeze uşa, dar nu au reuşit. Au forţat apoi o uşă laterală, supravegheată de numai câţiva gardieni, a explicat I Wayan Dusak, director general al serviciilor penitenciare indoneziene.

„Aproximativ 200 de deţinuţi au evadat, dar am capturat cel puţin 77 dintre ei”, a precizat Guntur Aryo, un purtător de cuvânt al Poliţiei Locale.

Forţele de securitate fac controale în tot oraşul şi au lansat operaţiuni de căutare de anvergură.

Potrivit lui I Wayan Dusak, deţinuţii erau foarte nemulţumiţi de şeful gardienilor.

Penitenciarul are o capacitate de 300 de deţinuţi, dar numără în prezent 1.870.

Evadările sunt frecvente în Indonezia, unde închisorile sunt adesea suprapopulate şi insalubre. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.