Emmanuel Macron i-a anunţat pe alegătorii francezi că ar trebui să se aştepte miercuri seara la o confruntare verbală aprinsă cu preşedinta Frontului Naţional, Marine Le Pen, în ultima dezbatere televizată înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Între timp, sondajele arată un avans puternic pentru candidatul de centru-stânga, care ar putea să strângă 60% din voturi în lupta pentru palatul Elysee, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezidenţiabilul En Marche a declarat că nu îşi va scoate pumnii împotriva unei contracandidate a cărei politici sunt periculoase în sine pentru Franţa.

”Nu voi utiliza invective... voi lupta parte în parte pentru a demonstra că ideile sale reprezintă false soluţii”, a explicat candidatul de centru-stânga într-un interviu pentru BFMTV.

Însă, Le Pen l-a atacat din nou pe contracandidatul ei înainte de ultima dezbatere televizată, susţinând că politicile sale sunt extrem de abstracte şi reprezintă în realitate o continuare a Guvernului Francois Hollande.

Macron a încercat în ultimul an să se distanţeze de administraţia preşedintelui socialist, care s-a dovedit cea mai nepopulară din istoria recentă a Franţei. Dar, acesta nu poate ascunde că a fost introdus pe scena politică drept consilier prezidenţial pe probleme de economie a lui Hollande, înainte de a fi numit la conducerea ministerului Economiei.

Până la 20 de milioane de persoane sunt aşteptate să urmărească ultima dezbatere televizată dintre Macron şi Le Pen.

Prezidenţiabilul En Marche a reuşit să-şi păstreze un avans de douăzeci de puncte procentuale în faţa preşedintei Frontului Naţional, deşi aceasta a încercat să-i saboteze un eveniment de campanie în Amiens.

Francois Hollande şi-a repetat îndemnarea către alegătorii francezi pentru a-l susţine pe Macron.

”Încă nu s-a terminat şi democraţia trebuie să vorbească. Mă aştept ca francezii să conştientizeze ce este acum în joc... Este important ca aceştia să respingă un concept de ţară care nu este al nostru”, a declarat preşedintele de la Elysee.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.