Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi-a exprimat marţi după-amiază îngrijorarea cu privire la campania de persecuţie şi tortură a bărbaţilor homosexuali din Cecenia în timpul discuţiilor purtate cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, scrie The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Merkel a vorbit despre acuzaţiile lansate atât de activişti, cât şi de organizaţii internaţionale, cu privire la capturarea şi torturarea a peste o sută de bărbaţi homosexuali de către autorităţile din Cecenia. 

Reprezentanţii Kremlinului au sprijinit până acum dezminţirile venite din partea Guvernului Kadîrov.

În acest sens, administraţia rusă a precizat că nu există ”nicio informaţie” care să susţină investigaţiile făcute de jurnalişti şi de grupuri internaţionale pentru drepturile omului în centrele de reeducare a homosexualilor din Cecenia.

Cancelarul german a cerut executivului rus să investigheze în mod corect acuzaţiile şi să garanteze protejarea comunităţii LGBT în toate teritoriile Rusiei.

De asemenea, aceasta a cerut protejarea dreptului ruşilor de a se aduna, după ce autorităţile au lansat zeci de protestatari la demonstraţiile împotriva Kremlinului.

”Eset important să acem dreptul de a protesta într-o democraţie, iar rolul organizaţiilor nonguvernamentale este foarte important. I-am cerut preşedintelui Putin să-şi folosească influenţa pentru a proteja drepturile acestor minorităţi, precum şi în cazul Martorilor lui Iehova”, a declarat Merkel.

Curtea Supremă din Rusia a interzis recent secta creştină, susţinând că este vorba de o organizaţie extremistă asemenea naziştilor şi a jihadiştilor ISIS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.