Senatorul Şerban Nicolae a declarat, marţi, că Stadionul Dinamo va fi reconstruit în vederea Campionatului European din 2020 şi că problemele care mai sunt pentru începerea acestui proiect trebuie rezolvate de Ministerul Afacerilor Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a participat, marţi, la şedinţa grupului PSD din Senat. După această întâlnire, Şerban Nicolae a spus că profeţia lui Nostradamus referitoare la stadion din coregrafia de la derbi a suporterilor dinamovişti se va îndeplini.

"Am vorbit cu doamna viceprim-ministru, am vorbit şi cu doamna ministru de Interne şi cu toţi factorii interesaţi legat de chestiunea Stadionului Dinamo şi a investiţiei de la Stadionul Dinamo în perspectiva organizării Campionatului European de Fotbal 2020. Există soluţii, ele vor fi identificate şi se va face Stadionul Dinamo. Este ceea ce am stabilit acum. Doamna viceprim-ministru ne-a confirmat încă o dată că nu acolo era problema, nu la Compania Naţională de Investiţii. Sunt câteva detalii de lămurit la nivelul Ministerului de Interne, dar am vrut să ştiţi şi să transmitem tuturor suporterilor fotbalului românesc că ceea ce ieri a apărut aşa, ca o chestiune de coregrafie a unei galerii, respectiv previziunea lui Nostradamus, se va face şi Dinamo va avea stadion până în 2020 realizat ca program de investiţie, aşa cum ne-am angajat. Steaua, Rapid, Dinamo şi stadionul de la Arcul de Triumf", a declarat Nicolae.

Sevil Shhaideh a afirmat că nu există o dată limită pentru ca MAI să pună la dispoziţia CNI documentele necesare pentru a elibera de sarcini terenul.

"Sunt în discuţii la nivelul MAI partea de condiţii pe care trebuie să le îndeplinească Stadionul Dinamo pentru a fi predat Companiei Naţionale de Investiţii în vederea realizării unor investiţii publice. Aşteptăm toate documentele de la dânşii. Cum am terminat cu această documentaţie, porneşte partea de proiectare. Dintotdeauna a fost Stadionul Dinamo unul din cele patru. Dacă proprietarul, respectiv administratorul – MAI, nu rezolvă toate documentele solicitate conform legii, atunci se va pune în discuţie o altă alternativă. Este foarte sigur, (dar – n.r.) depindem de formalităţile necesare pe care trebuie MAI să le îndeplinească. Două săptămâni, trei săptămâni... Nu eu dispun Ministerului Afacerilor Interne termenul în care trebuie să-mi predea documentele", a spus ea.

Patru stadioane se află în programul de reconstrucţie în vederea organizării Euro 2020, Arcul de Triumf, Steaua, Dinamo şi Rapid. Însă pentru reconstrucţia arenei din Şoseaua Ştefan cele Mare este necesară eliberarea de sarcini a terenului pe care se află stadionul.

În baza unui contract de asociere cu clubul sportiv, ACS FC Dinamo Bucureşti, asociaţie în insolvenţă, care nu mai are echipă de fotbal, fiind doar acţionar minoritar la FC Dinamo 1948 SA, actualul administrator al grupării din Liga I, are dreptul să folosească aproximativ 74.000 de metri pătraţi din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache şi terenurile de antrenament pe zgură şi gazon.

Reprezentanţii Clubului Sportiv Dinamo şi cei ai Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti, condusă de Nicolae Badea, au convenit în ceea ce priveşte eliberarea de sarcini şi transmiterea către Compania Naţională de Investiţii a suprafeţelor pe care urmează să se reconstruiască Stadionul Dinamo.

Luni, la meciul Dinamo - FCSB, scor 2-1, fanii dinamovişti au prezentat o coregrafie 3D în care apărea chipul lui Nostradamus, o carte, un stadion şi două mesaje pe care era scris: "2020 - Din dorinţa a milioane de oameni se va ridica la Dinamo - Stadion fără pistă" şi "Din dorinţa unora care nu au înţeles fenomenul fotbal, Steaua va dispărea." Ei au mai afişat un banner pe care scria "Singura profeţie ce nu poate fi contrazisă, casa cea nouă de Nostradamus prezisă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.