Gimnasta rusă Angelina Melnikova a câştigat, duminică, medalia de aur în finală la sol, la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Melnikova a fost notată cu 14.100, câştigând astfel medalia de aur, iar pe podium au mai urcat britanica Elissa Downie (14.066) şi olandeza Eythora Thorsdottir (13.700).

În finala de la sol a fost calificată iniţial şi Cătălina Ponor, dar nota sa a fost revizuită după ce i-a lipsit un element obligatoriu din exerciţiu, ratând astfel ultimul act.

Tot duminică, la paralele masculin, medalia de aur a fost câştigată de Oleg Verniaiev (Ucraina), iar în primele două finale ale zilei, România a cucerit trei medalii: Cătălina Ponor – aur la bârnă, Larisa Iordache – bronz la bârnă, Marian Drăgulescu – argint la sărituri, gimnastul tricolor având şi aurul la sol, de sâmbătă.

Ultima finală a zilei este cea de la bară fixă.

În finalele pe aparate de sâmbătă, titlurile europene au fost cucerite de Eleftherios Petrounias (la inele, Grecia), Nina Derwael (paralele, Belgia), David Beliavsky (cal cu mânere, Rusia), Coline Devillard (sărituri, Franţa).

Vineri, în finală la individual-compus feminin, Ioana Crişan s-a clasat pe locul 18, iar Olivia Cîmpian pe poziţia a 23-a.

La competiţia de la Cluj-Napoca participă 274 de gimnaşti din 37 de ţări (168 gimnaşti şi 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie au revenit în România la exact 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei feminine, care s-a desfăşurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

La ultima ediţie a CE individuale, în 2015 (Montpellier), gimnaştii români au cucerit două medalii: Marius Berbecar – argint la paralele şi Andreea Munteanu – aur la bârnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.