Firma de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii a anunţat miercuri că a oferit consultanţă juridică companiei miniere britanice Vast Resources în achiziţia pachetului de 49,9% din compania care deţine mina Mănăilă din judeţul Suceava, Sinarom Mining Group, de la omul de afaceri chinez Ni Jinming.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vast Resources a anunţat recent că a achiziţionat restul de 49,9% din acţiunile companiei şi a devenit unicul proprietar al Sinarom Mining Group.

Proiectul a fost coordonat de avocatul Radu Cătălin Pavel, managing partner în cadrul casei de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii. Din echipă au făcut parte încă trei avocaţi seniori.

Acest contract a fost unul complex, având în vedere diversitatea relaţiilor comerciale şi contractuale ale companiei ale cărei părţi sociale au fost preluate de către firma din Londra, potrivit lui Pavel.

„Rolul Pavel, Mărgărit şi Asociaţii a fost acela de a proteja interesele Vast Resources PLC în această tranzacţie şi de a prevedea orice eventual risc la care ar putea fi supus cumpărătorul în viitor. Având în vedere că Vast Resources PLC şi vânzătorul, în persoana cetăţeanului chinez Ni Jinming, au fost asociaţi timp de aproape doi ani, contractul de vânzare - cumpărare de părţi sociale a reliefat şi toate înţelegerile părţilor contractante la ieşirea din societate şi din consiliul de administraţie a lui Ni Jinming”, a declarat Radu Cătălin Pavel.

Potrivit casei de avocatură, Pavel, Mărgărit şi Asociaţii a fost singura firmă de avocatură care a asigurat asistenţa juridică pentru Vast Resources în proiectul de achiziţie a pachetului minoritar.

Avocaţii au declarat că au prevăzut orice potenţiale riscuri viitoare la care s-ar fi putut supune investitorul britanic şi le-au acoperit din punct de vedere juridic prin inserarea de clauze speciale în acest sens în contractul de vânzare – cumpărare.

”Am asigurat poziţia cumpărătorului Vast Resources PLC prin inserarea de drepturi şi obligaţii ale părţilor, prevăzând de asemenea sancţiuni în cazul neîndeplinirii obligaţiilor contractuale şi clauze penale de protejare a drepturilor clientului nostru. Deşi pot părea clauze generale ce intervin în toate tranzacţiile de fuziuni şi achiziţii, raportat la cazurile similare studiate şi la cele în care am oferit consiliere, unele achiziţii au un caracter atipic, rolul nostru fiind acela de a transpune din punct de vedere juridic toate înţelegerile dintre părţi şi de a securiza tranzacţia din punct de vedere legal”, a spus Pavel.

Odată cu finalizarea tranzacţiei, Vast Resources a preluat controlul total al minei Mănăilă. În acest fel, compania a preluat şi controlul asupra exploatării de minereu polimetalic din judeţul Suceava.

Încheierea tranzacţiei va atinge o sumă totală de 2,5 milioane de dolari, ducând investiţia totală în Sinarom Mining Group la 7,5 milioane de dolari, au precizat recent reprezentanţii Vast Resources.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.