Florin Piersic jr. regizează piesa ”Fraţi”, de Dave Williams, care va avea premiera în data de 9 mai, la Teatrul Naţional Timişoara, aceasta fiind prima colaborare a artistului cu instituţia timişoreană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă de miercuri al Teatrului Naţional Timişoara, instituţia pregăteşte pentru marţi, 9 mai, de la ora 19.00, spectacolul pe textul contemporan ”Fraţi”, de Dave Williams.

FOTO: Teatrul Naţional Timişoara
FOTO: Teatrul Naţional Timişoara

Spectacolul este regizat de Florin Piersic jr., iar premiera va fi urmată de o a doua reprezentaţie miercuri, 10 mai, de la aceeaşi oră.

Piesa se va juca în Sala 2, o sală de teatru concepută pentru montări contemporane, care conectează spectatorul şi actorul într-un mod generator de dinamică, fără precedent, conform sursei citate.

FOTO: Teatrul Naţional Timişoara
FOTO: Teatrul Naţional Timişoara

”În «Fraţi», o comedie neagră, dramaturgul american Dave Williams pune problema raporturilor reale dintre oameni şi a legăturilor dintre ei, nu întotdeauna previzibile sau lipsite de complicaţii. Este şi cazul lui Frank, Peter şi Wally: au vârste diferite, ocupaţii diferite, temperamente diferite, deşi sunt fraţi. După zece ani, testamentul tatălui lor va fi dezvăluit, prilej de multiple interpretări. Timp de zece ani au fost obligaţi să-şi petreacă împreună un week-end pe an. Cu ocazia ultimei lor întâlniri, fiecare dintre cei trei descoperă câte ceva – despre sine, dar şi despre fraţii săi”, se arată în comunicat.

FOTO: Teatrul Naţional Timişoara
FOTO: Teatrul Naţional Timişoara

Spectacolul reprezintă prima colaborare a Teatrului Naţional din Timişoara cu Florin Piersic jr., aflat în tripla ipostază de actor, regizor şi traducător.

”Artist polivalent, actor de teatru şi film, Florin Piersic jr. scrie proză, scenarii, traduce piese de teatru. Echipa pe care a reunit-o la Teatrul Naţional din Timişoara pentru spectacolul Fraţi provoacă întâlnirea publicului cu Dan Aştilean - cunoscut actor de teatru şi film, dar şi cu tinerii actori ai trupei timişorene Matei Chioariu şi Călin Stanciu jr., cărora li se alătură Marko Adžić. Scenografia este semnată de Tudor Prodan - un extrem de intersant scenograf din noul val”, mai arată sursa citată.

FOTO: Teatrul Naţional Timişoara
FOTO: Teatrul Naţional Timişoara

Biletele s-au pus deja în vânzare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.