Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, marţi, înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti Ilfov (ADITPBI), formată din reprezentanţi ai CGMB, ai Consiliului Judeţean Ilfov şi ai consiliilor locale, care va asigura şi monitoriza transportul în comun în Bucureşti şi Ilfov. Preşedintele ADITPBI va fi primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În şedinţa CGMB din data de 29.03.2017 s-a dezbătut şi aprobat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea Bucureşti-Ilfov. Una dintre măsurile cuprinse în capitolul Reformă instituţională şi întărirea capacităţii administrative este înfiinţarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară pentru transport public local”, se arată în proiectul de hotărâre.

Municipalitatea mai precizează că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti Ilfov va asigura şi monitoriza transportul în comun ]n Bucureşti şi Ilfov, adaptându-se astfel, normelor europene.

"Consider că prin această asociaţie de dezvoltare intercomunitară de transport în sfârşit vom putea să garantăm un transport de calitate european pentru cetăţenii din Bucureşti şi zona metropolitană. De asemenea, vom pune capăt conflictelor perpetue şi nesfârşite din această zonă a transportului în comun şi nemulţumirile cetăţenilor cu privire la transportul local în comun”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul şedinţei extraordinare de consiliu.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 38 de voturi "pentru”, grupul USR votând împotrivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.