Câteva zeci de pompieri si voluntari au fost mobilizaţi, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la marginea unei păduri dintr-o zonă montană greu accesibilă, în Munţii Apuseni, care se manifestă pe o suprafaţă de zece hectare, în sprijinul echipelor de intervenţie fiind mobilizat si un elicopter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, incendiul a izbucnit într-o zonă montană de pe raza comunei Poşaga, focul manifestându-se pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare.

Incendiul afectează o zona cu vegetaţie uscată, şi doborâturi de arbori, pentru stingerea incendiului fiind mobilizati pompierii militari din Câmpeni şi voluntari din zonă.

Intervenţia este dificilă din cauza zonei montane cu relief greu accesibil, iar pentru stingerea focului a fost mobilizat şi un elicopter cu dispozitiv de stingere Bambi Bucket de la Inspectoratul General de Aviaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.