Jihadiştii Statului Islamic au revendicat joi după-amiază atentatul terorist din faţa legislativului britanic, care a zguduit în urmă cu o zi Londra. Până în acest moment, patru persoane şi-au pierdut viaţa în atentat, inclusiv atacatorul, care era cunoscut autorităţilor şi născut în Marea Britanie, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Amaq - afiliată grupării jihadiste - a transmis că un soldat al Statului Islamic este responsabil pentru atentatul terorist de la Londra.

CITEȘTE ȘI Atacul terorist de la Londra: Opt persoane au fost arestate. Poliţia a revizuit bilanţul la patru morţi şi 40 de răniţi. Ministrul Apărării anunţă că ipoteza de lucru este că atacul a avut legătură cu terorismul islamic. UPDATE, FOTO, VIDEO

”Un soldat al Statului Islamic a comis acest atentat, răspunzând unui apel cu privire la atacarea cetăţenilor din ţările coaliţiei”, se arată în mesajul transmis de Amaq.

 

Poliţia Metropolitană a explicat că atacatorul a fost inspirat de terorismul internaţional pentru a duce la capăt acest atac. Între timp, ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a declarat că ipoteza de lucru este în prezent că atacul de miercuri a avut legătură cu terorismul islamic şi că poliţia verifică în prezent dacă şi alţi oameni au fost implicaţi. Această ipoteză a fost confirmată, ulterior, într-un discurs rostit de Theresa May.

De asemenea, premierul a anunţat că autorul atentatului este un bărbat născut în Marea Britanie şi a fost anchetat în urmă cu mai mulţi ani pentru extremism violent de către MI5.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.