Asfaltarea gropilor de pe şoselele şi străzile Capitalei va începe din a doua jumătate a lunii martie, a anunţat, miercuri, Mirela Ioniţă, directorul Administraţiei Străzilor, care a precizat că din februarie şi până vor începe lucrările definitive de asfalte, gropilor vor continua să fie doar astupate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am început activitatea de astupare a gropilor încă din luna februarie, imediat ce zăpada ne-a permis acest lucru, am procedat la astuparea provizorie a acestor gropi. Vom continua cu astuparea gropilor şi săptămâna aceasta, urmând ca de săptămâna viitoare să începem lucrările de asfaltare a gropilor şi a tronsoanelor de drum, acolo unde situaţia o cere. Deci, lucrările de asfaltare definitive vor începe, după părerea mea, în jur de 15-20 martie. Până atunci, continuăm procedura de astupare a gropilor”, a declarat Mirela Ioniţă, la comandamentul de primăvară de la Primăria Capitalei.

Primarul general Gabriela Firea a spus că au fost făcute foarte multe reclamaţii din partea cetăţenilor şi a cerut ca lucrările de asfaltare să fie făcute noaptea sau când nu este trafic intens, nu pe timpul zilei sau dimineaţa, când este aglomerat.

"Măcar să încercaţi să acoperiţi provizoriu, urmând ca în regim de urgenţă să înceapă şi asfaltarea definitivă. Dar vă rog ca aceste lucrări să se realizeze noaptea sau după traficul cel mai intens, nu în mijlocul zilei sau dimineaţa, când Capitala este foarte aglomerată”, a subliniat primarul.

Primăria Capitalei începe curăţenia de primăvară în Bucureşti, la comandamentul de primăvară fiind stabilit modul de intervenţie a operatorilor de salubritate şi a administraţiilor şi regiilor din subordinea municipalităţii, pentru curăţarea străzilor, a mijloacelor de transport în comun şi a parcurilor.

Directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), Bogdan Tănase, a spus că luni a fost începută curăţenia în parcuri, primul fiind Parcul Cişmigiu, unde au fost vopsite cele 600 de bănci. Bogdan Tănase a mai spus că vor fi curăţate toate aleile parcurilor şi zonele adiacente.

La rândul său, directorul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Adrian Mihail, a spus că a fost aprobat un program de îmbunătăţire a aspectului vehiculelor şi al staţiilor de tramvai şi a confirmat faptul că sunt probleme legate de curăţenia în mijloacele de transport în comun. El a adăugat că la sfârşitul lunii februarie a început şi spălarea maşinilor RATB.

În ceea ce priveşte Metrorex, Gabriel Mocanu, directorul companiei, a spus că se va face curăţenie în fiecare staţie de metrou şi în zona de suprafaţă.

Primarul Gabriela Firea a întrebat-o pe Ancuţa Oprea, directorul Grădinii Zoologice, dacă este nevoie de ajutor, prezicând că a văzut un anunţ în care Grădina Botanică este în căutare de voluntari.

"Din păcate, numărul de angajaţi pe care îi avem este mult sub limita nevoilor. (...) Încercăm să facem tot ce se poate, astfel încât să evităm problemele care apar vizavi de gripa aviară, de evoluţia lucrurilor în domeniile sanitar-veterinare. Am avea nevoie de sprijin, suntem în discuţii cu directorii din instituţiile primăriei”, a spus Ancuţa Oprea.

Dan Grigore, director la Centrul de Protecţie a Plantelor Bucureşti, a spus că instituţia a început deja tratamentele fitosanitare de primăvară pentru vegetaţia din Capitală şi că se fac pregătiri pentru campania de combatere a ţânţarilor.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a spus că începând cu 11 martie va fi făcută curăţenia generală în Sectorul 1, primul cartier fiind Aviaţiei, urmând apoi planul de curăţenie stabilit.

Edilul Sectorului 2, Mihai Toader, a precizat că cele mai multe probleme cu care se confruntă Sectorul 2 sunt cele legate de depozitarea gunoaielor pe terenurile părăsite, motiv pentru care, printr-o hotărâre de consiliul local, a fost decisă o taxare suplimentară pentru persoanele fizice şi juridice care nu îşi îngrijesc terenurile.

La rândul său, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a spus că trebuie găsită o soluţie pentru responsabilizarea asociaţiilor de proprietari, spunând că degeaba se face curăţenie, dacă aceasta nu se întreţine. Negoiţă a mai adăugat că sunt mulţi copaci uscaţi şi bolnavi în sectorul 3 şi speră ca acest lucru să fie rezolvat.

Şi primarul Sectorului 4 a făcut apel la cetăţeni pentru păstrarea curăţeniei, spunând că „trebuie să ne pese”.

Viceprimarul Sectorului 5, Marian Ţigănuş, a spus că forţele de care dispune sectorul pentru salubrizare nu sunt suficiente, întrucât în prezent se acţionează doar cu deţinuţi, neavând operatori de salubritate, dar a precizat că procedura de licitaţie pentru acest serviciu este avansată.

În Sectorul 6 a fost începută curăţenia săptămâna trecută, potrivit primarului Gabriel Mutu, care a spus că se colaborează inclusiv cu administraţiile şcolilor şi pieţelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.