Autorităţile franceze au anunţat joi că mai multe ciocniri violente au izbucnit între forţele de ordine şi liceenii care participau la un protest anti-poliţie din Paris. De asemenea, opt persoane au fost arestate, după ce tinerii protestatari au blocat intrarea în peste zece şcoli pariziene, iar poliţiştii au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea revoltată în urma violării unui tânăr negru cu un baston de poliţie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adolescenţii au aruncat cu diverse obiecte în direcţia forţelor de ordine şi au spart vitrinele unor magazine, însă este vorba despre incidente izolate care au marcat o manifestaţie anti-poliţie paşnică.

Aceste proteste au loc cu doar două luni înainte de alegerile prezidenţiale, în care principalii favoriţi sunt Emmanuel Macron şi Marine Le Pen.

De asemenea, peste zece şcoli au fost vizate de protestatari, care au blocat porţile de intrare cu diverse obiecte, de la containere la cutii sau lăzi de lemn.

Un director de şcoală a fost rănit în timpul protestelor, după ce un protestatar a aruncat cu un extinctor în direcţia sa.

Autorităţile pariziene s-au confruntat în ultimele două săptămâni cu proteste zilnice, care au început în suburbii şi s-au extins până în zona centrală a metropolei Paris. 

De asemenea, protestele au izbucnit după ce un tânăr negru a fost violat de către autorităţi cu un baston de poliţie. Acest incident controversat a avut loc în timpul arestării tânărului, care locuia într-o suburbie a imigranţilor din Paris.

Tânărul a fost identificat de către presă sub numele Theo. Acesta rămâne în continuare internat cu leziuni la nivelul capului şi anusului.

Theo a cerut protestatarilor să-şi păstreze calmul, iar familia sa a declarat că are încredere în justiţia franceză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.