Televiziunea Română organizează, duminică, la Berăria H din Bucureşti, un spectacol cu cei 15 semifinalişti ai selecţiei naţionale Eurovision 2017, eveniment care face parte din programul de promovare al participării ţării noastre la concursul care se va desfăşura la Kiev.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TVR este organizatorul acestui eveniment, intitulat ”Eurovision - sHow-ul!”, care va fi prezentat de Ioana Voicu şi Dan Helciug şi transmis de posturile TVR2 şi TVR Internaţional.

”Este o tradiţie, să spun aşa. Este pentru al treilea an când organizăm un eveniment acolo. Berăria ne pune la dispoziţie doar spaţiul”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul Eurovision România, pentru News.ro. ”Spectacolul a fost inclus, de la început, în bugetul mare dedicat Eurovision România. Am decis de anul trecut ca în luna februarie, în fiecare duminică, să facem câte ceva legat de Eurovision”, a mai precizat ea.

Accesul la evenimentul de duminică este liber, iar transmisiunea în direct va dura 100 de minute, începând cu ora 20.10.

Cei 15 semifinalişti au fost aleşi duminică de juriul format din Luminiţa Anghel, Ovi Jacobsen, Adrian Romcescu, Paula Seling şi Andrei Tudor.

Semifinaliştii sunt: Elize & No Stress - "Fără bariere", Cristina Vasiu - "Set the Skies on Fire", Tudor Turcu - "Limitless", Ramona Nerra - "Save Me", Ana Maria Mirică - "Spune-mi tu", Instinct - "Petale", D-lema - "Adventure", Ilinca feat. Alex Florea - "Yodel It", Tavi Colen şi Emma - "We own the night", Zanga - "Două sticle", Maxim - "Adu-ţi aminte", Eduard Santha - "Wild Child", Mihai Trăistariu - "I Won't Surrender", Alexandra Crăescu - "Hope", şi Xandra - "Walk on By". 

Semifinala Eurovision România va avea loc pe 26 februarie, când juriul va alege 10 piese. Reprezentantul Eurovision România va fi ales exclusiv de public, prin televot, în finala care va avea loc pe 5 martie.

Sub sloganul "Celebrate diversity”, finala Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, pe 13 mai. Piesa care va reprezenta România va intra în competiţie pe 11 mai, în a doua Semifinală.

România nu a putut participa la competiţia de anul trecut, care a avut loc la Stockholm, din cauza datoriilor la European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume, acumulate în ultimii opt ani, a căror valoare depăşeşte 10 milioane de euro. Televiziunea Română şi EBU au ajuns, în luna octombrie 2016, la un acord prin care să facă posibilă revenirea României la Eurovision şi difuzarea, de către postul public de televiziune, a ediţiei din 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.