Un elicopter SMURD intervine, miercuri după-amiază, în Munţii Făgăraş, la o altitudine mai mare de 1.800 de metri, pentru salvarea unui schior care s-a accidentat. Turistul va fi preluat apoi de o ambulanţă care îl va transporta la Spitalul Judeţean Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, miercuri, corespondentului News.ro, că un elicopter SMURD intervine în spijinul echipei Salvamont pentru salvarea unui turist care s-a accidentat în timp ce schia.

”Acţiunea de salvare se desfăşoară pe Valea Doamnei din Munţii Făgăraş, la aproximativ 1.800 de metri altitudine”, a declarat Adrian David.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu a adăugat că turistul rănit în Munţii Făgăraş a suferit o fractură la picior, bărbatul fiind la schi cu un grup de prieteni, când a suferit accidentul.

Elicopertul SMURD chemat să-l salveze l-a coborât până la baza muntelui, de unde a fost preluat de către un echipaj SMURD de la Sibiu care-l va transporta la Spitalul Judeţean Sibiu.

Deocamdată, nu se cunosc împrejurările în care a fost rănit turistul.

Potrivit meteorologilor, la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară peste 120 de centimetri, iar riscul producerii de avalanşe este moderat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.