Autorităţile filipineze au anunţat sămbătă dimineaţă că cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa după ce un seism puternic cu magnitudinea de 6,7 a zguduit coasta sud-estică a arhipelagului Filipinelor, în apropiere de insula Mindanao. De asemenea, peste 120 de persoane au fost rănite, iar alimentarea cu energie electrică a căzut în mai multe regiuni ale insulei filipineze, transmite ABC Australia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, iar epicentrul a fost situat la aproximativ 13 kilometri de localitatea Surigao.

Aproximativ 100 de replici au putut să fie simţite după cutremur, iar autorităţile au fost nevoite să redeschidă şcolile ca centre de evacuare pentru localnicii care şi-au părăsit casele.

Potrivit autorităţilor locale, 126 de persoane au fost rănite doar în Surigao, o localitate situată la aproximativ 700 de kilometri sud-est de metropola Manila.

Mai multe clădiri rezidenţiale şi şcoli au fost avariate, iar un pod s-a prăbuşit într-o suburbie a Surigao.

De asemenea, aeroportul local a fost închis temporar din cauza mai multor crăpături, care au apărut în mijlocul pistelor de decolare şi aterizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.