Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie fac şase percheziţii, marţi, în judeţele Neamţ şi Gorj, într-un dosar privind fapte de corupţie legate de dosare de pensionare care ar conţine acte medicale false şi ar fi fost înregistrate la Casa de Pensii Neamţ cu ajutorul unui funcţionar, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia Generală Anticorupţie a anunţat că percheziţiile sunt făcute într-un dosar deschis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, care anchetează fapte de corupţie şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ofiţerii Serviciilor Judeţene Anticorupţie Neamţ şi Gorj au deschis la şase imobile ale persoanelor suspectate în această cauză.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că în această cauză sunt vizate mai multe persoane care ar fi falsificat documente ce atestau existenta unor boli şi care ar fi fost depuse la dosarele de pensionare. Ulterior, dosarele ar fi fost înregistrate şi cu ajutorul unui funcţionar de la Casa de Pensii Neamţ.

La perchezii participă şi poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Cauza a fost documentată cu ajutorul ofiţerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.