Şeful Departamentului de Securitate Internă, John Kelly, a declarat că vrea finalizarea în următorii doi ani a ridicării zidului de la graniţa sudică a Statelor Unite cu Mexic. Generalul Kelly a stabilit în acest sens un calendar ambiţios pentru planul propus de administraţia Trump, scrie Fox News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ridicarea zidului va începe acolo unde este nevoie de el şi apoi îl vom completa. Aşa cred eu că se va întâmpla. Chiar sper că vom finaliza operaţiunile în următorii doi ani”, a declarat Kelly în primul interviu televizat pentru Fox News.

De asemenea, politicianul american a explicat că în planul de protecţie a graniţelor este inclusă şi creşterea numărului de poliţişti de frontieră, care reţin aproximativ 600 de persoane zilnic în valea Rio Grande dintre Mexic şi Statele Unite.

”Orice discuţie despre protejarea graniţei sudice implică bariere fizice, dar şi senzori tehnologici, asemenea lucruri... dar este o abordare în straturi a problemei şi trebuie să fie sprijinită de bărbaţi şi femei minunate, pentru a ne asigura că zidul rămâne intact”, a explicat şeful DHS.

Kelly a primit sarcina de a monitoriza realizarea planurilor şi operaţiunile de construire a zidului, fiind responsabil cu obţinerea fondurilor pentru masiva construcţie de la graniţa cu Mexic.

”Ne uităm acum la problema banilor. Cred că finanţarea va veni destul de rapid şi, aşa cum am spus, vom începe ridicarea zidului acolo unde este cea mai mare nevoie identificată de bărbaţii şi femeile care muncesc de-a lungul frontierei”.

De asemenea, politicianul american a explicat că ridicarea zidului va începe în următoarele luni, dar până atunci susţine creşterea considerabilă a unităţilor de poliţişti la frontieră, pentru identificarea rapidă a imigranţilor ilegali din Mexic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.