Un grup de 31 de persoane a transmis, marţi, ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Ionuţ Vulpescu, o scrisoare deschisă prin care critică managementul actualului director interimar Beatrice Rancea, subliniind organizarea unor gale cu bani mulţi şi program slab, faptul că managerul ar fi modificat distribuţii după ce majoritatea biletelor au fost vândute sau că ar fi adus solişti slabi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Opera Naţională Bucureşti situaţia este într-un proces rapid de degradare, început în aprilie 2016, scriu semnatarii scrisorii. 

În scrisoare se arată că directorul interimar ONB a luat mai multe decizii greşite, printre care ”i-a alungat definitiv pe Alina Cojocaru şi Johann Kobborg din ONB, după ce susţinuse de la Iaşi expulzarea lor”, ”a organizat supărător de multe gale, cu bani mulţi şi program foarte slab”, ”a mutat ora de începere a spectacolelor la 18.30, când, după cum ştim toţi, circulaţia în Bucureşti în acel interval este dificilă şi majoritatea spectatorilor termină programul la 18.00”. 

În apelul către ministru, se precizează că directorul interimar Beatrice Rancea ”a modificat distribuţii după ce majoritatea biletelor erau vândute”, ”a eliminat din program spectacole montate de regizori faimoşi şi apreciaţi peste tot în lume, care ridicaseră ONB alături de alte instituţii de acest fel din capitalele europene” şi ”a adus solişti slabi, care au scăzut dramatic producţiile în care au cântat (cel mai recent exemplu fiind "Lucia di Lammermoor", în regia lui Andrei Şerban, a cărei premieră bucureşteană a fost demolată de soliştii invitaţi)”.

Semnatarii îi amintesc ministrului Culturii că ”la Opera Naţională Bucureşti se află de aproape un an Corpul de Control al Primului Ministru, fără ca acest organism să fi terminat cercetările şi să fi publicat un raport final” şi îi cer să ia măsurile necesare pentru rezolvarea situaţiei.

News.ro a cerut un punct de vedere al directorului interimar al Operei Naţionale Bucureşti, însă până la ora publicării acestei ştiri nu a primit un comunicat. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.