Directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, Maria Camelia Chitul, a fost pusă sub control judiciar de către procurorii DNA, în urma percheziţiilor făcute într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2016-2017. Chitul este acuzată că a pretins şi a primit de la o persoană 4.000 de lei, sub pretextul unei “contribuţii pentru partid”, pentru a o menţine în funcţia pe care o avea la Casa de Pensii Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul Mariei Camelia Chitul, director executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, pentru trafic de influenţă în formă continuată şi instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în formă continuată.


În perioada 16 mai 2016 - 27 octombrie 2016, în contextul organizării alegerilor locale şi parlamentare, Maria Camelia Chitul a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză) aflată în subordinea sa, sub pretextul unei “contribuţii pentru partid”, suma totală de 4.000 lei.

”În schimbul banilor respectivi, inculpata i-a promis martorului că îl va menţine şi pe viitor în funcţia pe care acesta o deţinea în cadrul Casei Judeţene de Pensii Suceava. În acelaşi context, inculpata a invocat şi faptul că are influenţă asupra conducerii Casei Naţionale de Pensii”, arată DNA.

În lunile noiembrie 2016 şi ianuarie 2017, în contextul organizării unui concurs de ocupare a unui post vacant la Casa Judeţeană de Pensii Suceava, Maria Camelia Chitul i-a solicitat aceluiaşi martor ca, în virtutea calităţii sale de preşedinte al comisiei de examinare, să-i pună la dispoziţie subiectele propuse pentru susţinerea concursului, precum şi răspunsurile corecte, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord.

Subiectele respective au fost cerute de directorul Casei de Pensii Suceava pentru a i le oferi unui candidat agreat, înaintea susţinerii examenului. 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au făcut, marţi dimineaţă, percheziţii la trei adrese din municipiul Suceava, una fiind la Casa Judeţeană de Pensii Suceava.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.