A 50-a aniversare a vizitei pe care Martin Luther King Jr. a efectuat-o în comitatul metropolitan Tyneside din nord-estul Angliei în 1957 va fi marcată printr-o serie de evenimente de amploare, care se vor întinde pe durata întregului an 2017, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Martin Luther King Jr. a venit în Anglia pentru a accepta o diplomă onorifică de doctor în drept civil din partea Universităţii Newcastle, pe 13 noiembrie 1967.

Discursul lui din Newcastle a fost ultimul pe care l-a rostit în afara Statelor Unite înainte de a fi asasinat în 1968.

Liderul american fusese eliberat de puţin timp din închisoare atunci când a vizitat Tyneside pentru 24 de ore.

Înregistrarea acelei ceremonii a rămas în arhivele universităţii timp de peste 40 de ani.

A 50-a aniversare a acelei vizite va fi marcată prin ”Freedom City 2017”, un set de eveniment outdoor, expoziţii şi instalaţii artistice în spaţii publice.

Lansarea acestui program de evenimente, ce vor avea loc în Newcastle şi Gateshead pe parcursul anului 2017, va coincide cu Ziua Martin Luther King Jr., care este celebrată în fiecare an în Statele Unite în treia zi de luni din ianuarie.

O sculptură din bronz va fi inaugurată în faţa Universităţii Newcastle în luna noiembrie.

The Baltic Centre for Contemporary Art va găzdui o expoziţie de artă pe tema drepturilor civile, în timp ce la Great North Museum: Hancock va fi vernisată o expoziţie care spune povestea acelei vizite istorice.

Un set de reprezentaţii dramatice, dans şi artă contemporană va fi dedicat persoanelor care au participat la campanii ce au promovat schimbările politice şi sociale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.