Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a participat, luni, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe în care au fost discutate subiectele relaţiei UE-Africa, situaţia din R.D. Congo şi problema migraţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În intervenţia sa, ministrul Lazăr Comănescu a arătat că identificarea aspectelor de interes comun va trebui să reprezinte baza abordării relaţiei cu statele continentului african, indiferent dacă este vorba de palierul politic, economic sau securitar. A menţionat că acordarea atenţiei prioritare tinerilor constituie o alegere foarte potrivită pentru viitorul Summit, în condiţiile în care aceasta are implicaţii în domenii variate, din perspectivă demografică, economică şi socială”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

O atenţie aparte a fost acordată situaţiei din Republica Democrată Congo unde amânarea alegerilor prezidenţiale de către preşedintele Joseph Kabila a generat proteste, urmate de măsuri represive din partea autorităţilor. ”Referitor la R.D. Congo, miniştrii au analizat evoluţiile recente, inclusiv deteriorarea situaţiei de securitate în contextul tensiunilor provocate de amânarea desfăşurării alegerilor şi au decis impunerea de sancţiuni la adresa persoanelor responsabile de violenţele recente”, precizează MAE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.