Anchetatorii au deschis dosare penale pentru 104 infracţiuni care ar fi fost comise la alegerile parlamentare, pentru care sunt cercetate 141 de persoane, fiind date şi 64 de amenzi în valoare de 26.100 de lei, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat, luni, că incidentele care au avut loc duminică au fost unele minore în comparaţie cu cele înregistrate la alte alegeri.

“Au fost incidente electorale, incidente pe care le consider minore, raportat la experienţa altor alegeri şi raportat la scară naţională şi la cadrul general în care aceste alegeri s-au desfăşurat. Au fost înregistrate 473 de sesizari, din care 211 nu s-au confirmat, 104 infracţiuni pentru care 141 de persoane sunt cercetate”, a spus ministrul.

Dragoş Tudorache a adăugat că Ministerul Afacerilor Interne a urmărit transparenţa şi corectitudinea în ceea ce priveşte organizarea alegerilor parlamentare.

“Toate eforturile noastre din ultimele trei luni, conform şi obiectivului pe care eu, ca ministru, mi l-am asumat, toate măsurile pe care le-am implementat au servit unui singur scop, acela de a ne asigura că rezultatele alegerilor reflectă doar voinţa alegătorilor şi că derularea procesului electoral poate fi urmărită în mod transparent atât de competitorii electorali, cât şi de mass media şi de cetăţeni. Trăiesc cu convingerea că am reuşit”, a mai spus ministrul.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, duminică au fost înregistrate cu peste 22% mai puţine sesizări decât la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

Poliţiştii fac cercetări în cazul celor 201 sesizări de validări multiple în secţiile de votare. Alte cazuri sesizate au vizat continuarea propagandei electorale şi apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă 112, au spus reprezentanţii MAI. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.