Poliţia Arad face cercetări în legătură cu o petiţie depusă de PNL în care lideri ai PSD sunt acuzaţi că au făcut campanie pe Facebook sâmbătă. Totodată, o femeie este anchetată penal pentru tentativă de fraudă la vot, după ce a mers să voteze deşi o instanţă i-a interzis acest drept în urma unei condamnări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PNL Arad a depus o petiţie în care arată că lideri ai PSD au făcut campanie pe Facebook în afara termenului legal, în acest caz fiind făcute verificări, arată purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Radu.

”Dacă în urma petiţiei depuse se constată că s-a încălcat legea, se va întocmi dosar de cercetare penală”, a declarat Lorena Radu, corespondentului News.ro.

Biroul de presă al PNL Arad a precizat că petiţia a fost depusă pentru că ”în cursul zilei de sâmbătă, mai mulţi candidaţi şi susţinători ai PSD Arad, printre care Mihai Fifor şi Dorel Căprar, au postat pe paginile lor de Facebook îndemnuri la vot, sub formă grafică”.

”Postările au fost îndepărtate în cursul dimineţii de duminică, dar PNL a ataşat sesizării sale print-screen-uri de pe paginile de Facebook ale respectivilor candidaţi”, au precizat reprezentanţii partidului.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad a declarat că s-a deschis un dosar de cercetare penală în cazul unei femei de 58 de ani din oraşul Lipova, care s-a prezentat la vot deşi o instanţă i-a interzis acest drept.

”Femeia a mers la o secţie de votare din Lipova, iar în timpul verificării documentului de identitate s-a constatat că avea interzis dreptul de a vota, de către o instanţă de judecată, în urma unei condamnări. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru tentativă de fraudă la vot”, a declarat sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.