Douăsprezece persoane au fost arestate, iar arme şi explozivi au fost confiscate marţi, în Ungaria, în cadrul unei vaste operaţiuni vizând o mişcare neonazistă implicată în uciderea unui polişist la sfârşitul lui octombrie, a anunţat poliţia, relatează AFP şi The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această operaţiune a avut loc la trei săptămâni după ce un poliţist a fost ucis cu un glonţ în cap în timpul unei percheziţii la domiciliul liderului grupării Magyar Arcvonal (Frontul Naţional Ungar), pe 26 octombrie, la Böny, un sat din nord-vestul ţării, lângă Gyor.

"Forţele speciale ale poliţiei şi unităţile antiteroriste au efectuat raiduri ţintite" marţi dimineaţa "în opt localităţi, la Budapesta şi în nord-vestul ţării", a precizat poliţia într-un comunicat.

Percheziţii au fost efectuate, în afară de Budapesta, la Mosonmagyarovar, lângă frontiera cu Austria, Vac şi în alte cinci localităţi, potrivit AP.

"Douăsprezece persoane au fost arestate în raiduri, în cursul cărora material exploziv şi diverse arme de foc, inclusiv pistoale şi mitraliere, au fost confiscate", anunţă poliţia.

"Toate persoanele reţinute au legături o aripă sau alta a organizaţiei Magyar Arcvonal", adaugă forţele de ordine.

Această organizaţie paramilitară, înfiinţată în 1989, este cunoscută pentru acţiuni de intimidare a comunităţilor evreiască şi gay.

Liderul organizaţiei, în vârstă de 76 de ani, a fost arestat imediat după ce l-a împuşcat pe poliţist în cap.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.