Într-o şcoală din Galaţi a fost demarată o anchetă internă, după ce un elev de clasa a şaptea şi-a fracturat un deget şi a avut nevoie de patru zile de spitalizare, în urma unei altercaţii pe care a avut-o cu un coleg, mama băiatului rănit spunând că va depune plângere la Poliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc pe 27 octombrie, la Şcoala numărul 40, din municipiul Galaţi, într-o pauză, când un elev de clasa a şaptea a fost implicat într-o altercaţie cu un coleg, după ce acesta i-ar fi cerut să se dea la o parte de la fereastră. 

Mama băiatului rănit spune că fiul ei s-a dat la o parte, dar ulterior a fost lovit de mai multe ori de către colegul său, acesta rupându-i un deget de la mâna stângă.

Astfel, elevul rănit a ajuns joi la Spitalul de Copii din Galaţi unde a fost operat la degetul fracturat, iar luni el a fost externat.

În acest timp, susţine mama copilului rănit, nimeni de la şcoală nu s-a interesat de starea acestuia. Astfel, ea a spus că a scos un certificat medico-legal pe baza căruia intenţioneză să depună o plângere la Poliţie.

"Acel coleg a venit după el şi a sărit la bătaie cu picioarele. I-a dat cu picioarele tot în degete până l-a rupt. Asta doar pentru că băiatul meu stătea la geam şi tot acolo voia să stea şi el. Nu este prima oară când are astfel de conflicte cu acest băiat care mai are conflicte şi cu alţi colegi, nu doar cu el. În săptămâna în care s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu băiatul meu a vrut să îi scoată ochii altei fete. Patru zile cât a stat copilul internat nu m-a contactat nimeni de la şcoală. Eu am fost cea care i-am contactat, dar pentru ei contează mai mult imaginea şcolii. Iniţial mama băiatului care mi-a agresat copilul şi-a cerut scuze, dar apoi m-a sunat ea şi a încercat să îl scoată vinovat pe băiatul meu. Voi depune plângeri penale peste tot“, a povestit, luni, Marcela Turcu, mama copilului agresat.      

De cealaltă parte, conducerea unităţii de învăţământ spune că a demarat o anchetă internă.

"Noi am luat măsuri. Am luat şi povestirile copiilor că nu le putem numi declaraţii şi le analizăm în cadrul comisiei de violenţă. Astăzi (luni n.r.) am notificat părintele, am anunţat şi inspectoratul. Eu în cele patru zile ca director nu am primit nicio notificare de la părinte. Noi nu am ajuns la concluzia că celălalt i-a rupt degetul copilului. Vom avea o şedinţă şi cu părinţii şi vom vedea", a spus Cristiana Ichim, directoarea şcolii.     

Totodată, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi spun că au aflat despre acest incident, iar în urma anchetei se va stabili ce măsuri se vor lua.

"A fost un incident săptămâna trecută, între doi elevi de clasa a şaptea, la Şcoala numărul 40. Aceştia s-au bătut, a fost o altercaţie, în pauză. Unuia dintre elevi i s-a dat degetul peste cap din câte am înţeles. A fost anunţată doamna asistentă, iar doamna dirigintă a luat legătura cu mama elevului rănit, aceasta fiind acasă. Copiii de la clasa a şaptea merg singuri acasă. Elevul rănit a fost însoţit de un alt copil din clasă până acasă. Mama l-a dus la spital şi acolo a fost ţinut sub observaţie câteva zile. Copilul respectiv, din câte am înţeles, a mai avut unele incidente anul trecut. Vom vedea în urma anchetei ce s-a întâmplat exact şi ce măsuri se vor lua", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Galaţi, Oana Enache.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.