Poliţia Română atenţionează asupra programelor malware pentru smartphone-uri şi tablete, cu care hackerii pot sustrage bani şi informaţii personale sau pot spiona activităţi. România şi 24 de state au început luni campanii de conştientizare a efectelor acestor programe care afectează dispozitivele mobile şi îi învată pe utilizatori cum să descarce aplicaţii în siguranţă, cum să folosească internet banking-ul şi să se conecteze prin wi-fi pentru a nu deveni victimele hackerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dispozitivele mobile, ca smartphone-urile şi tabletele, au devenit o obişnuinţă în viaţa de zi cu zi. Odată cu creşterea folosirii acestor dispozitive, a crescut şi interesul infractorilor în acest domeniu. 

“Riscul malware-ului mobil este real: hackerii îţi pot sustrage bani şi informaţii personale sau îţi pot spiona toate activităţile”, atenţionează Poliţia Română.

Poliţia Română s-a alăturat Europol în cadrul campaniei de conştientizare a malware-ului ce afectează dispozitivele mobile, campanie care începe luni. În această săptămână, România, împreună cu alte 21 de state membre ale Uniunii Europene (Austria, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Ungaria, Irlanda, Italia, Franţa, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania şi Marea Britanie), trei state care nu sunt membre UE (Columbia, Norvegia şi Ucraina) şi două agenţii ale UE (ENISA şi eu-LISA), în colaborare cu mai mulţi parteneri din domeniul public şi privat, vor derula campanii de conştientizare a efectelor programelor malware.

În cadrul acestor demersuri paneuropene, în această săptămână vor fi organizate prelegeri în şcoli, workshopuri, cursuri de instruire, dar şi discuţii online şi chat-uri live pe reţelele sociale. Centrul European Cybercrime din cadrul Europol a realizat, pentru această campanie, materiale disponibile în 20 de limbi, care conţin informaţii despre riscurile criminalităţii informatice şi despre modul în care pot fi protejate dispozitivele mobile.

Oamenii pot afla cum pot să descarce aplicaţii, să folosească internet banking-ul şi să se conecteze la wi-fi în siguranţă, pentru a nu deveni victimele hackerilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.