Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Bruxelles, că speculaţiile legate de o posibilă implicare a Preşedinţiei şi Serviciului Român de Informaţii în dosarul Black Cube sunt ”făcături” şi a precizat că i-a solicitat procurorului-şef al DIICOT să clarifice ”definitiv şi integral” această speţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a afirmat că a avut o discuţie cu şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu legată de dosarul Black Cube. ”Singurul lucru care l-am spus - sper să nu fie intepretat ca un amestec în justiţie - l-am rugat pe domnul Horodniceanu să facă ce vrea, cum vrea şi când vrea, dar să lămurească definitiv şi integral această speţă”, a declarat Iohannis.

El a caracterizat ca ”făcături” speculaţiile legate de implicarea Administraţiei Prezidenţiale şi a SRI în afacerea Black Cube. ”Au fost vehiculate anumite scenarii care cred că popular le zice făcături. Pot să vă lămuresc integral şi definitiv asupra rolului preşedintelui şi vreau să fiu foarte clar. Preşedintele şi Administraţia Prezidenţială nu au protejat şi nu au fost implicate în acţiunea Black Cube nici formal, nici informal. Acuzaţiile care se aduc SRI... este caraghios. Nu doar că nu a protejat această acţiune, ci a contribuit decisiv la prinderea infractorilor”, a afirmat Iohannis.

Acesta a apreciat că speculaţiile au fost alimentate de persoane implicare în dosar. ”Cine se uită la multe filme cu spioni poate găsi plăcere în asta”, a spus şeful statului.

Preşedintele a precizat că nu se pune problema ca infractorii din dosarul Black Cube să fi fost protejaţi de instituţii ale statului român. ”Nu am datele din doar, dar pot să vă sun o părere personală: nu există instituţiie din România care să fi protejat infractori. Că unii provin din aceste instituţii şi s-au erijat în reprezentanţi ai lor, asta am mai văzut-o”, a conchis Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.